0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’un Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı



19 Mayıs 1919, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen bir milletin, vatanını sahiplenerek istikbalini yeniden inşa etmeye başladığı kutlu bir gündür.
 

Atılan tüm adımlar, gösterilen tüm gayretler, genç nesillerin yaşayacakları büyük Türkiye’yi bugünden inşa etmeye yöneliktir. Çünkü en büyük zenginliğimiz, gücümüz, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir. Ülkemizi çok daha yükseklere taşıyacak, tüm dünyada Türkiye’nin adından başarıyla söz ettirecek olanlar, bizlerden bayrağı devralacak gençlerimizdir. Genç nüfus, ülkemizin sahip olduğu en önemli potansiyeldir.
 

Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.
 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; selam ve sevgilerimi sunuyorum.
 

 

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü