0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’un Ağrı’nın Kurtuluş Bayramı İçin Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı



Aziz milletimizin hür ve bağımsız yaşama amacıyla yaptığı mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş şanlı tarihimizde nice kahramanlık destanları yer almaktadır. Ağrılı hemşerilerimiz de bu varoluş mücadelesinde milletimizin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün dayanamayacağını herkese göstermiştir.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik düsturuyla vatanını müdafaa için savaşan, işgale ve esarete alışmamış cesur ve imanlı bir milletin evlatları, tüm yurtta olduğu gibi Ağrı’dan da ateşledikleri kurtuluş meşalesi ile yüzyıllarca üç kıt’ada güvenin, emniyetin ve adaletin temsilcisi olmuş bir milletin dirilişini yeniden dünyaya ilan etmiştir.

Önemi ve anlamı büyük olan böyle bir günde Ağrılı hemşehrilerimi kutluyor; istiklalimiz uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi, kahraman Mehmetçiğimizi, 15 Nisan 1918 günü bağımsızlığımızı sağlayan komutanlarımızı, emperyalist işgalci güçleri ve bunların içimizde yer alan işbirlikçilerini bu topraklardan ebediyyen kazımamızı sağlayarak yeniden diriliş meşalesini ateşleyen ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.