0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Son günlerde bir takım görsel, yazılı ve sosyal medya organlarında 2020 yılı Sayıştay Raporu kaynak gösterilerek Doğunun parlayan yıldızı Üniversitemizi ve “Ağrılı hemşerilerimizin gönlünde taht kurmuş” Üniversite Rektörümüzü hedef alan asılsız, iftira dolu, art niyetli olduğu aşikâr olan haber ve paylaşımlar yapılmaktadır. Bu art niyetli ve iftira olduğu aşikâr olan yanlış bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir algı yönetimi ve itibar suikastı yapılmaya çalışıldığını da maalesef görüyoruz.

Aziz Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bu gibi durumlar, milletimizin geleceğine yönelik yapacağımız hizmetlerden bizleri asla alıkoyamayacaktır. Elbette kurum olarak yapıcı, yararlı, ufuk açıcı eleştirileri kimden gelirse gelsin önemsiyor, dikkate alıyoruz. Ancak bir bilim yuvası olan,  geleceğimizin teminatı geçleri yetiştiren Üniversitemiz ve yöneticilerinin mesnetsiz ithamlarla yıpratılmaya çalışılması asla kabul edilebilir bir durum değildir.

İftira haberlere kaynak gösterilen Sayıştay Raporu sadece bir durum tespitidir. Kamu yararına imkânların daha etkin ve verimli kullanılması için tavsiye bilgiler içermektedir.

  • Üniversitemizde görev yapan ve asılsız haberlere konu edilen mevcut 13 Şube Müdüründen sadece 3’ ü 2017 yılında göreve başlayan mevcut Rektörümüz döneminde atanmıştır. Bu atamalar diğer tüm atama ve işlemlerde olduğu gibi liyakat ve ehliyet esas alınarak, yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmıştır.

  • Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevliliği, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında doktoralarını yapmak üzere gönderilen ve öğretim üyesi eksikliğini gidermek için yeni kurulan üniversite veya bölümler için devletimizin verdiği bir imkândır. Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültemiz için de Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında alınan ve yetiştirilmek üzere başka üniversitelerde görevlendirilen, fakat kadroları ve özlük hakları üniversitemizde olan araştırmacılar bulunmaktadır. Basın yayında israf olarak lanse edilen giderler, bu araştırmacılar için maaş karşılığı ödenen ücretlerdir. Kaldı ki mevcut Rektörümüzün göreve başladığı 2017 yılından bu yana bir akademisyen dahi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesine alınmamıştır. Patnos’ta Meslek Yüksekokulu ve Patnos Sosyal Hizmet Yüksekokulunda toplam 8 bölüme öğrenci alınmakta ve eğitim öğretim 491 öğrencisiyle (ek kontenjan hariç) devam etmektedir.

  • Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesinin ilçede yapılanmasının ve sürdürülebilir olmasının çok zor olduğu düşünülerek merkeze alınması için 26 Nisan 2021 tarihli Senato kararı ile YÖK’e teklif sunulmuştur.

  • Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine bugüne kadar hiç öğretim elemanı alınmamıştır. İftira iddiaya konu edilen 139.955 TL’lik harcama Doğubayazıt ilçemizde bulunan ve 4 bölümüne öğrenci alınıp halen 397 öğrencisiyle (ek kontenjan hariç) eğitim öğretimine devam eden Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerinin hizmetine sunulan bina ve malzemeler için yapılmıştır. Yapılan tüm harcamalar kamu yararı gözetilerek yapılmıştır ve her türlü denetime de açıktır.

Kamu görevlilerinin maaşları devlet tarafından belirlenmektedir. Ülkemizdeki tüm üniversite rektörleri hangi ödeme kriterlerine göre maaş alıyorsa, Üniversitemiz Rektörü de aynı kriterlere göre tek bir maaş almaktadır. Değil düğün davetiyesi bir bardak çayın dahi muhasebesini yapan, başta şehitlerimiz, gazilerimiz ve tüyü bitmemiş yetimlerimiz olmak üzere 84 milyon insanımızın vebalini düşünerek ve en önemlisi de Mutlak adalet sahibi Rabbimize karşı inanç ve sorumluluğumuz gereği, yaptığımız her şeyin hesabını vereceğimizin bilinciyle Halka ve Hakka hesap vermeyi esas alan, şeffaf yönetimi şiar edinen bir anlayışıyla hizmet ettiğimiz bütün Ağrı halkı tarafından bilinmektedir.

Yalanı ahlak edinenlere diyecek bir sözümüz yoktur. Üniversitemize ve Rektörümüze karşı yürütülen asılsız, mesnetsiz, tamamen yalan ve ahlaksızlığı da aşan itibarsızlaştırma kampanyası bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Ayrıca Üniversitemize ve Rektörümüze karşı yürütülen ahlaksız        kampanyalara karşı          hukuki haklarımızı     sonuna kadar kullanacağımızın da bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı