0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Dr. M. Salih GECİT'in Mirac Kandili Mesajı


سُبْحَانَ الَّـذٖٓي اَسْرٰى بِعَبْدِهٖ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذٖي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَاؕ اِنَّهُ هُوَ السَّمٖيعُ الْبَصٖيرُ

﴿١﴾

“Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.”
(İsra suresi, 19/1)

Hz. Peygamber Efendimizin (s.a.v) Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya geceleyin yaptığı mucizevi yürüyüş olan İsra Olayı ile O’nun zât-ı âlisinin Kudüs’ten Sidretu’l-Müntehâ’ya yükseldiği hadise olan Mirac Vakıasının gerçekleştiği Recep ayının 27. Gecesi öteden beri Müslümanlar tarafından Mirac Gecesi adıyla kutlanmaktadır. İsra ve Mirac hadisesi Hz. Peygamber Efendimizin (s.a.v) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur.
Biz de bu vesileyle İsra Suresi ile Necm Suresinin bazı ayetlerinde bazen sarahaten bazen de işareten zikredilen, ayrıca Kutüb-i Sitte başta olmak üzere bütün hadis kitaplarında farklı boyutları ve hükümleri beyan edilen İsra ve Miraç hâdisesini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla İslâm ümmetinin, ülkemizde yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizin, hususen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültemizin bütün personelinin Mirac Kandilini kutlar, canlı yayında katliamların yapıldığı, ama dünyanın süper güçlerinin sessiz kaldığı Gazze halkının yanında olduğumuzu beyan eder, Filistin’in ve tüm İslam Dünyasının kurtuluşuna vesile olmasını, cihad ve direniş ruhunun Müslüman zihinlere ve göğüslere nakşedilmesine vesile olmasını dileriz.

Prof. Dr. Mehmet Salih GECİT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

İslami İlimler Fakültesi Dekan v.