0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizden Prof. Dr. Metin AKGÜN, “ERS VISION” Programına Davet Edildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin AKGÜN, Dünyada tıp alanında faaliyet gösteren Avrupa Solunum Derneği’nin (European Respiratory Society-ERS) belirli aralıklarla düzenlediği ve alanında yetkin insanların davet edildiği “ERS VISION” programının Nisan ayı canlı yayınına davet edildi.

Moderatörlüğünü İsviçre’den Amy AUER, Oturum Başkanlıklarını Belçika’dan Benoit NEMERY ile İtalya’dan Sara de MATTEİS’in yapacağı programda Türkiye’den Metin AKGÜN, Avustralya’dan Ryan HOY ve Amerika Birleşik Devletlerinden Kristin CUMMİNGS konuşmacı olarak yer alacaktır. 2 Nisan 2024’te gerçekleştirilecek canlı yayında farklı ülkelerde ve farklı iş yeri koşullarında gelişen silikozis hastalığı global bir sorun olarak ele alınıp, çözüm önerileri irdelenecektir.

Programda Prof. Dr. Metin AKGÜN, dünyada ilk kez taşlanmış kot olarak bilinen rengi ağartılmış kotların imalatında silika ile kumlama yapılmasının silikozis hastalığına yol açtığını ortaya koyan uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verecektir.