0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Milli Atlet Yayla GÖNEN, Portekiz’de Yapılan Üniversitelerarası Kros Dünya Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü Oldu
Milli Atlet Yayla GÖNEN, Portekiz’de Yapılan Üniversitelerarası Kros Dünya Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü Oldu

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Milli atlet Yayla GÖNEN, Portekiz’de yapılan Üniversitelerarası Kros Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Iğdır’da yapılan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye ÜNİLİG Kros Şampiyonası’nda kadın kategorisinde birinci olan Spor Bilimleri Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Yayla GÖNEN, 10-13 Mart 2022 tarihlerinde Portekiz’in Aveiro şehrinde düzenlenen Üniversitelerarası Kros Dünya Şampiyonası’ndan da dereceyle döndü. Milli Takımımız ile katıldığı şampiyonada başarılı bir performans sergileyen GÖNEN, 10 kilometrelik kadınlar yarışında 32.14’lük dereceyle dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarı elde etti. Şampiyonada Britanyalı Isobel Fry birinci, Saskia Millard ise ikinci olurken, Türkiye takım halinde dünya beşincisi oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ülkemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil ederek dünya üçüncüsü olan GÜNEN’i tebrik ederek, yaptığı katkılarla dünya çapında sporcuların yetişmesine katkı sağlayan Üniversitemizin bundan sonra da spora ve sporcuya verdiği desteğin devam edeceğini söyledi.

Diğer Duyurular