0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemiz, Dünya Üniversiteler Sıralamasının Üçünde Yer Alarak Büyük Bir Başarı Elde Etti
Üniversitemiz, Dünya Üniversiteler Sıralamasının Üçünde Yer Alarak Büyük Bir Başarı Elde Etti

Üniversitemiz, “Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite” şiarıyla çıktığı yolda 2022 yılında üç değerlendirme kategorisinde üst sıralarda yer alarak büyük bir başarı yakaladı.

URAP’ta 2826’ncı Sırada

ODTÜ URAP Enformatik Enstitüsü’nün Türkiye’deki 206 üniversitenin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumunu ortaya koyan raporu açıklandı. Buna göre henüz 16 yıllık geçmişi ile genç bir eğitim yuvası olan Üniversitemiz, Dünyadaki saygın derecelendirme kuruluşları arsında yer alan ODTÜ URAP Enformatik Enstitüsü tarafından yayınlanan ve küresel bir sıralama olan URAP 2022-2023 Dünya Üniversite Sıralamasında 162 sıra yükselerek ilk 3 bin üniversite arasında 2826’ncı sırada yer alarak birçok üniversiteyi geride bıraktı.

SCImago’da 727’nci Sırada

“Bilimin Sevgiyle Bütünleştiği Üniversite” şiarını hedef edinen Üniversitemiz, SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformu’nun yaptığı dünya üniversiteleri sıralamasında değerlendirmeye alınan yaklaşık 30 bin üniversite arasında 727. sırada yer bulan Üniversitemiz, Türkiye'deki üniversiteler arasında ise 49. sırada yer alarak büyük başarı elde etti.

Webometrics’te 3689’uncu Sırada

Üniversitemiz, Yükseköğrenim Kurumlarının akademik sıralamalarından biri olan ve 30 binden fazla üniversiteyi değerlendiren Webometrics Üniversiteler Sıralamaları’nda 3689’uncu sıradaki konumuyla dünyanın en iyi eğitim kurumları arasında yer aldı.

GreenMetric’te 771’inci Sırada

Üniversitemiz, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan ve ilk kez yer aldığı GreenMetric (Yeşil Ölçüm) 2022 Dünya Üniversiteler Genel Sıralaması listesinde 771’inci sırada yer aldı. Böylelikle Yeşil Kampüs sıralamasındaki konumu ile Üniversitemizin çevre dostu ve yaşanabilir bir ortama sahip olduğu tescillendi.

Özverili Çalışma Başarıyı Getirdi

“Doğudan Yükselen Işık” parolasıyla yola çıkan Üniversitemizin her geçen yıl sayısı artan akademik yayınlar ile üst sıralara yükseldiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, “Bilgiyi üreten, paydaşlarına aktaran, şehrimizin ve Ülkemizin gelişim yolculuğuna önemli katkılar sağlayan Üniversitemizde ortaya konan nitelikli bilimsel yayın sayısı her geçen gün artmaktadır. Akademik çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir. Dünyanın en iyi 3 bin üniversite arasındaki yerimizin üst sıralara taşınmasına ve pekişmesine katkı sunan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Diğer Duyurular