0472 215 99 94 fef@agri.edu.tr

Fen Edebiyat Fakültesi

IV. Rusça Olimpiyatlarında Rus Dili ve Edebiyatı Öğrencilerimizden Büyük Başarı

Russkiy Mir Fonu Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği, Rus Bilim ve Kültür Merkezi katkı ve destekleriyle  17-18 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara’da Türkiye 4. Rusça Olimpiyatlarının final turu düzenlendi. Ekim 2018 tarihinde Türkiye genelinde Olimpiyat’ın ön elemeleri 20 farklı üniversiteden 3000'den fazla kişi katılımıyla gerçekleştikten sonra finale kalanlar Ankara’da yarıştılar. 

A
ralarında ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Ankara TÖMER, RUKEM, Rusya Araştırmaları Enstitüsü, RUSMER vb. merkezlerin bulunduğu 20 Üniversite ve bazı dil öğretim merkezlerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen IV. Rusça Olimpiyatlarında Fakültemiz Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden

Ceren DAĞTEKİN Türkiye Genelinde A1 seviyesinde 1.
Candan İNAL Türkiye Genelinde B1 seviyesinde 2.

olarak Fakültemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a teşekkür ediyoruz. 
Başarılarından dolayı madalya kazanan öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.


Prof. Dr. Rıdvan DURAK

Dekan

Haberin Fotoğafları