0472 215 99 94 fef@agri.edu.tr

Fen Edebiyat Fakültesi

Rus Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi "Rus Dünyası Muhabiri" Yarışmasında Birinci Oldu

            1 Mart – 1 Aralık 2020 tarihleri arasında dünya çapında büyük ölçekli bir etkinlik olan dördüncü televizyon ve radyo yarışması “Rus Dünyası Muhabiri” düzenlendi.

Etkinlik, Rus Dünyası Vakfı, Rus Dünyası Televizyonu ve Radyo’su tarafından Başkanlık Bağış Fonu'nun mali desteği ile düzenlendi.

Yarışmaya 55'ten fazla ülkenin temsilcisi katıldı. Organizatörlerin verilerine göre, etkinliğe Rus dili ve edebiyatı tarihine, Rusya kültürüne, Rusya dışında yaşamlarını sürdürenlere, Rus dünyasının yaşamına ve Rus vatandaşlarına adanmış 500'ün üzerinde video ve ses kaydı sunuldu. Kazananlar aşağıdaki alanlara göre belirlendi:

Televizyon:

1. "En İyi Muhabir"

2. "Büyük ve güçlü" (Rus dilinin yurt dışında yaygınlaşması ve tanıtımı).

3. "Rus merkeziyle ilgili en iyi hikâye".

4. "Seyirci Sempati Ödülü". (Rus Dünyası YouTube kanalındaki özel bir bölümün en yüksek görüntülenme sayısı).

5. "Zaferin Mirasçıları" (Adaylık, Büyük Zaferin 75. yıldönümüne göre düzenlenmiştir.)

Radyo:

6. "Dünyada Rusça yayın yapan radyo yayıncılığının gelişimi."

7. "Müşterek kaderin hikâyesi."

Yarışma sonuçlarının duyurulması ve kazananların ödüllendirilmesi 18.01.2021 tarihinde Rus Dünyası YouTube TV kanalında online olarak gerçekleşti.

Yarışma sonuçlarına göre, “Seyirci Sempati Ödülü” dalında Rus Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Derneği'ni (Ankara) de temsil eden Rus Dili ve Edebiyatı üçüncü sınıf öğrencisi Elif Özdemir birinci oldu. Aynı zamanda yarışmaya bölüm öğrencilerimizden Ceren DAĞTEKİN ve Nupel KAHRAMAN da katılım göstermiştir.

Birincilik ödülünü alan öğrencimiz teşekkür konuşmasını yapmak için hazırladığı videoda: “ Ağrı’da Rus dili ve edebiyatını büyük bir zevkle öğrendiğim Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bulunmaktadır. Bende oluşan bu zevkin cevabı aslında çok basit. Alanında her birisinin çok yetkin olduğu öğretmenlerimin bana aşıladığı gibi, bir profesyonel olmak ve öğrencilere Rus dilini ve zengin kültürünü aşılamak istiyorum. Bunu yarışmaya katılmak için hazırladığım videoda göstermek istedim. Yarışmaya katılmamın benim için her şeyden önce hayatımdaki en keyifli ve unutulmaz olaylardan biri olduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda bu yarışmanın gelecekteki mesleğimize doğru bir adım atmak için harika bir fırsat olduğunu da düşünüyorum.

Bu yüzden yarışmanın değerli jürileri Rus Dünyası vakfı genel müdürü Vladimir Koçin’e, “Ostankino” okuluna, Rus Oyun Yazarları Birliği’ne, Uluslararası Yaşam Dergisi’ne, Rusya Gazeteciler Birliği’ne, Rus Dünyası Televizyonu ve Radyosu’na; Türkiye Rusça Çevirmenleri ve Rusça Öğretmenleri Derneğine (özellikle derneğin yöneticisi Karina DÜZÇİMEN’e); yarışmaya hazırlanmamda desteklerini ve yönlendirmelerini hiçbir zaman eksik etmeyen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerine şükranlarımı sunuyorum.”

Birçok ülkeden katılım sağlanan yarışmada öğrencimiz Elif ÖZDEMİR 3,375 bin izlenme sayısı ile en çok izlenme sayısına ulaşarak birincilik derecesini almıştır.

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak öğrencimizi tebrik eder, bizlerden ve öğrencilerimizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Rıdvan DURAK’a, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Abdulhalik KARABULUT’a teşekkürlerimizi arz ederiz.

1.Sıra.

Seyirci Sempati Ödülü’nde Birincilik Elif ÖZDEMİR/TÜRKİYE. Konu: “Gelecekteki Mesleğim”

Elif ÖZDEMİR

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencisi.

Haberin Fotoğafları