0472 215 99 94 fef@agri.edu.tr

Fen Edebiyat Fakültesi

Dekanın Mesajı




Sevgili Öğrenciler,

Üniversiteler, özgür düşünce, eleştirel bakış açısı ve entelektüel merakı teşvik eden bir bilim kültürünü inşa etmek için var olan kurumlardır. Fen Edebiyat Fakültesi olarak, bu misyonu benimseyerek değişime, gelişime ve yeniliğe açık bir yaklaşımla hizmet vermekteyiz.

Fakültemiz, Coğrafya, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Psikoloji, Rus Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İngilizce Mütercim Tercümanlık olmak üzere 10 bölüm ile öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bölümlerde toplamda yaklaşık 2250 lisans öğrencisine eğitim verilmektedir.

Fakültemiz, seçkin akademik ve idari personeli, sosyal ve bilimsel ihtiyaçlara cevap verebilen teknik altyapısı, modern sınıfları ve laboratuvarları ile öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunmaktadır.

Dinamik ve deneyimli akademik kadrosuyla sürekli olarak gelişen fakültemiz, iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek profesyonel akademik eğitimi stratejik planlarımıza dahil ederek geleceğin liderlerini, araştırmacılarını, akademisyenlerini ve sosyal bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Fen Edebiyat Fakültesi olarak, fakültemizi tercih eden ve burada eğitim gören tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, onlara başarılı bir gelecek diliyoruz.

Bilim ve sevginin bir araya geldiği bu özgün akademik ortamda sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Prof. Dr. Alperen KAYSERİLİ
Dekan