0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı

Yapı Malzemeleri Araştırma Laboratuvarı

  • Hidrolik Üniversal Eksenel Çekme Deney Cihazı
    UTM-4000 Hidrolik Üniversal Deney Cihazı metal malzemelerde, özellikle yapılarda kullanılan demir donatıların akma ve çekme dayanımı v.b gibi değerlerin deney yapılmasında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Çekme deneylerinin yanı sıra Üniversal Deney Cihazı kapasitesine kadar basma deneylerini yapma olanağı da sağalar. Alt çenede ve pistonda hareket limitleri, hidrolik sistemde bulunan hidrolik emniyet valfleri 600 kN kapasiteli Üniversal Deney Cihazında maksimum güvenlik sağlar. Hidrolik güç ünitesi son derece sessiz çalışmaktadır. Kullanımı kolay tüm standartlara uygun çenelerle 0-40mm arasında düz ve 8-32 mm arasında çaplarda yuvarlak numunelere deney uygulanabilir.. Yük ölçümlerinde yük hücresi kullanılır. Gerinim ölçümleri, cihaza yerleştirilmiş elektronik deplasman sensörü ile ölçülür. Gerekirse numuneye direkt bağlanan harici bir Ekstensometre vasıtası ile de gerinim ölçümü yapılabilir.

    Marka:  UTEST Model:  UTM-4000
  • Otomatik Eğilme Deney Presleri
    UTEST otomatik 200 kN, 300 kN ve 600 kN kapasiteli eğilme deney presleri, değişik boyut ve özellikteki beton kiriş, beton veya doğal taş bordür, beton terrazo karo, zemin döşemesi için beton kaplama plâk ve doğal kaplama taşı eğilme deneyleri, beton parke taşı yarmada çekme deneylerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Tüm otomatik eğilme deney presleri, TS EN 12390-5, TS EN 12390-6, TS EN 1338, TS EN 1340, BS 1881, ASTM C78, C293 ve C496 standartlarına uygun olarak, son teknolojiler kullanılarak sürekli araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda, kullanıcı talepleri de dikkate alınarak tasarlanıp üretilmiştir. Eğilme deney presleri, operatör sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm CE normlarının gerekliliklerini de karşılar. UTEST otomatik eğilme deney presleri, yeterli deneyime sahip olmayan operatörlerin de hiç bir sıkıntı yaşamaksızın deney yapmasına olanak sağlar. Deneyler, BC 100 Otomatik Kontrol ve Veri Toplama Ünitesi kullanılarak veya presler ile birlikte ücretsiz olarak verilen UTEST yazılım ile biligisayar üzerinden gerçekleştirilebilir. UTEST yazılım ile biligisayar üzerinden deney yapılmasının sağladığı avantajlar (raporlama, grafik çıktısı alma, v.b.) yazılım bölümünde görülebilir.

    Marka:  UTESTModel:  UTC-5540 /UTC-5542 / UTC-5544 
  • EN Dört Kolunlu Basınç Dayanım Deney Presi Gövdeleri
    Beton test Presi Gövdeleri, uzun yıllar boyunca ihtiyaç duyulan tekrarlanabilirlikte ve doğrulukta deney sonuçları elde edilmesi hedeflenerek, sağlam ve stabil bir yapıda tasarlanmış ve üretilmiştir. Kolay erişim, verimli ve güvenli çalışma koşullarının oluşturulması amacı ile, birlikte kullanılacakları hidrolik güç üniteleri ile veri kontrol ve okuma ünitelerinin, yük gövdeleri sağ yanına konumlandırılması planlanmıştır.

    Marka:  UTEST Model:  UTC-5720 / UTC-5730 / UTC-5740 / UTC-5720 
  • RTM6832 Açılı Karot Makinası
    • 4080 Watt süper güçlü motor sayesinde birçok zorlu delme işlemlerini rahatlıkla yerine getirir.
    • 230 mm genişliğinde delme kapasitesi
    • 500 mm derinliğinde delme kapasitesi
    • Delme işlemini kolaylaştırmak için sulu işlem yapabilme özelliği
    • Sağlam tekerlekler sayesinde rahatlıkla taşıyabilme imkanı
    • Toza ve suya dayanıklı silikonla desteklenmiş açma kapama butonu
    • Yüksek Motor Gücü

    Marka:  UTEST
  • Universal Kesme Makinası
    UTC serisi Kesme Makinası, kaya, doğal taş ve beton karot numunelerinin basınç dayanım deneyine hazırlanmasında kullanılır.

    Marka:  UTEST Model:  UTC-1010 / UTC-1012