1967-1968 öğretim yılında “Ağrı Kız İlk Öğretmen Okulu” olarak hizmete açılan kurum binası 1977-1978 öğretim yılından itibaren 2 yıllık Eğitim Enstitüsüne dönüştürülerek öğretmen yetiştirme fonksiyonunu sürdürmüştür.
30 Haziran 1982 tarihinde çıkarılan 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu ile “Ağrı Eğitim Yüksekokulu” adı altında Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne bağlanmıştır. 1990 yılı içerisinde de “Ağrı Eğitim Yüksekokulu” lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı “Ağrı Eğitim Fakültesi” adıyla 2007 yılına kadar eğitim-öğretimini sürdürmüş ve İçişleri Bakanlığı’nın 2542 sayılı genelgesinin 2.maddesinin (e) bendi gereği; 17.05.2007 tarih ve 5662 sayılı kanunun Ek: 73. maddesi ile kurulan ve 5773 sayılı kanunla ismi değişen Eğitim Fakültesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne bağlı olarak bugünkü statüsüne kavuşmuştur.
2010 merkez kampüsümüzde 8 bin metrekarelik alan üzerinde temeli atılan ve 2012’de hizmete giren yeni binasında 32 derslik, 5 adet bilgisayar Laboratuvarı 1 adet Biyoloji Laboratuvarı, 1 adet Kimya Laboratuvarı, 1 adet Fen Bilgisi Laboratuvarı ve 5 adet Güzel Sanatlar atölyesi ile hizmet veren Eğitim Fakültesi bünyesinde; 7 bölüm ve bu bölümlerin anabilim dalları bulunmaktadır. 8 idari personelin yanında, bölümler/anabilim dalları şu şekildedir:
1)MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
a)Matematik Eğitimi Anabilim Dalı
a)Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı
2) TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
b)Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı
a)Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı
3)TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ
e)Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı
d)Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı
4)GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
a)Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı
b) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı
5)BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
a)Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı
6)EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
a) Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı
b)Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı
c)Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı
d)Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı
e)Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı
f)Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı
7) ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ
a)Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı