0472 215 20 38 Fax: 0472 216 20 36 egitimdekanlik@agri.edu.tr

Eğitim Fakültesi

2022-2023 ÖĞRETİM YILI YKS KAYIT, YKS EK YERLEŞTİRME, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ

DUYURU

2022-2023 ÖĞRETİM YILI YKS KAYIT, YKS EK YERLEŞTİRME,

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ

Derslerden muafiyet

MADDE 16 – (1) Üniversite giriş sınavıyla yeniden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, daha önce devam ettikleri bir yükseköğretim programında başarılı oldukları derslerden muaf olmaları ve diğer yükseköğretim kurumundan ve/veya uzaktan eğitim kurumundan alınan derslerin geçer notlarının bu Yönetmeliğin 25 inci maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde muaf (M) olarak değerlendirilebilmesi için, dekanlığa/müdürlüğe muafiyet istediği dersleri içeren bir dilekçe ve ekinde onaylı not döküm belgesinin aslı ile başvurur. Başvurular, öğrencinin ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın ilk haftasının sonuna kadar yapılır (29 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapabilirler). Muafiyet isteği ilgili yönetim kurulunca gerekli görülürse muafiyet sınavı yapılır, değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

 

(2) (Ek:RG-11/4/2013-28615) İlgili yönetim kurulunca kabul edilmiş, bulunduğu yarıyıl itibariyle, ders muafiyeti bulunanlar muaf tutuldukları ders kredisi kadar dersi üst yarıyıldan alabilir.

 

(3) (Ek:RG-11/4/2013-28615) Muaf olunan derslerin kredi toplamı, kayıtlı olduğu programda gösterilen yıllık kredi yükünün %70’indan fazla ise öğrenci bir sonraki yıla intibak ettirilir.

  1.  Üniversiteye ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerin, ilgili birime muafiyet için Yönergede belirtilen belgelerle birlikte (Transkript ve ders içerikleri) dilekçeyle  ŞAHSEN ya da noter onaylı vekalet verilerek Bölümler Sekreterliğine başvurmaları gerekir.  Posta ile gönderilen evraklarda yaşanan herhangi bir sıkıntıda fakültemiz sorumlu değildir.
  2. Muafiyet başvuruları ilgili bölüm/programlarca değerlendirilir ve ilgili birim yönetim kurullarınca karara bağlanır.
  3. Muafiyet istenen dersin zorunlu veya seçmeli olması durumuna bakılmaksızın, başarılı olmuş olmak şartıyla, ders içeriği uyumu/yeterliliği, kredisi ve bölüm/program eşdeğerliliği dikkate alınarak karar verilir
  4. Öğrencinin daha önce öğrenim gördüğü iki farklı yükseköğretim kurumundan sonuncusu tarafından muafiyet verilen ders/derslerden muaf olmak istemesi durumunda son yükseköğretim kurumundaki ders içerikleri esas alınır. Bu içerikler ve kredi uyumları incelenmeden başka bir üniversite tarafından yapılan muafiyet işlemi değerlendirmeye alınmaz.
  5. Muafiyet/intibak işlemlerinin sonuçlarına yönelik itirazlar, işlemlerin kesinleşip öğrenciye bildirildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ilgili birime yapılır.
  6. Muafiyet talebi ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanıncaya kadar öğrenci, muafiyet talebinde bulunduğu ders/derslere devam etmekle yükümlüdür.   

  MUAFİYET BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN