0472 215 20 38 Fax: 0472 216 20 36 egitimdekanlik@agri.edu.tr

Eğitim Fakültesi

PROGRAMLA İLİŞKİLİ OLMAYAN ÜÇÜNCÜ ÜLKELER İLE KA171 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

Yayımlanma tarihi: 11 Aralık 2023*

*İlan metninin tamamı turnaportal.ua.gov.tr adresinde yayınlanmıştır. İlanın tamamı okunmadan, eksik yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

ERASMUS+ PROGRAMI 2023 PROJE DÖNEMİ PROGRAMLA İLİŞKİLİ OLMAYAN ÜÇÜNCÜ ÜLKELER İLE KA171 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

(2023 Proje Dönemi: Arnavutluk, Bosna Hersek)

Değerli Öğrencilerimiz,

Erasmus öğrenim hareketliliğine ilişkin başvurunuzu yapmadan önce, aşağıdaki açıklamaların tamamını dikkatli bir şekilde okuyunuz.

KA131 Öğrenim hareketliliği ilanından farklı olarak, KA171 ilanında ülke, üniversite ve bölüm kısıtlılıkları mevcuttur. Bu ilan, 2023 proje döneminde alınan Arnavutluk ve Bosna Hersek hibesi kaleminden, ikili anlaşmamız bulunan üniversiteler için yayımlanmıştır.

Erasmus+ Programı KA171 2023 Proje Dönemi kapsamında, 2023-2024 ve 2024/2025 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden hareketliliğe katılmak isteyen öğrencilerimize duyurulmak üzere hazırlanan ilan metni aşağıda sunulmuştur.

Başvuruda bulunabilecek öğrenciler kimlerdir?

Erasmus+ KA171 Öğrenim Hareketliklerine yönelik özel koşullar gereği, belirtilen ülkelerden Arnavutluk ve Bosna Hersek’e lisans seviyesinde bulunan öğrenciler başvurabilir.

Söz konusu ilan 2023-2024 ve 2024/2025 akademik yılında gerçekleştirilecek faaliyetleri kapsamaktadır. Bu tarih aralığı dışında gerçekleştirilen hareketlilikler, hiçbir şekilde bu ilan kapsamında değerlendirilemez. Faaliyete katılım sağlanabilecek ilk dönem, 2023-2024 bahar yarıyılıdır. Öğrencilerimiz faaliyete yaklaşık olarak bir yarıyıl (5 ay) süresince katılacaklardır.

İlgili birimlerimizden hareketliliğe katılmak isteyen öğrenciler arasından 4 öğrenci için seçim yapılacak, asil ve yedek adaylar belirlenecektir. Öğrencilerin sıralanmasında, aşağıda yer alan puanlama çerçevesinde hareketlilik anlaşmaları gereği Temel Eğitim bölümü önceliklendirilerek sıralama yapılacaktır. Koordinatörlük, bütçe durumuna bağlı olarak kontenjan sayılarında artış ya da azalış gerçekleştirebilir.

Öğrenciler tercih yaparken sadece programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ait üniversitelerden Arnavutluk ve Bosna Hersek üniversiteleri altında listelenen üniversite kontenjanlarından yararlanabileceklerdir. Diğer Program Ülkeleri, bu çağrı kapsamına girmemektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

İLAN TARİHİ                      : 11/12/2023

SON BAŞVURU TARİHİ   : 25/12/2023 (TSİ 23:59’da sistem başvuruya kapanacaktır)

SINAV TARİHİ: 27.12.2023 (11.00 Yazılı Sınav) /  (14:00 Sözlü Sınav)

SINAV YERİ: Yabancı Diller Yüksekokulu, Zemin Kat Derslikleri

Başvurulara yönelik ülkelerin kontenjan dağılım tablosu:

Başvuru Alınacak Fakülte/Bölümler

Ülke

Üniversite

Kontenjan Sayısı

Okul Öncesi Eğitimi

Sınıf Eğitimi

PDR

Arnavutluk

Tiran University

2

Bosna Hersek

Univerzitet U Bihacu

2

 

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

ÖNEMLİ NOT: Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (turnaportal.ua.gov.tr) alınacaktır. Başvuruya ilişkin ek belgeler (afad yardımı, şehit-gazi yakınlığı, engellilik raporu vb.)  ilgili sisteme yüklenmelidir. Belgelerin orijinalleri, son başvuru tarihine kadar Dış İlişkiler Birimine elden teslim edilmelidir.

BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

1-    turnaportal.ua.gov.tr adresinden alınmış Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuru Formu

2-    Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (varsa)

3- Motivasyon mektubu (zorunlu değil)

4- turnaportal.ua.gov.tr adresine yüklenmiş ek belgeler (varsa)

 

 

 

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İÇİN GEREKEN ASGARİ ŞARTLAR

Yararlanıcının tabiiyetine ilişkin şartın sağlanması esastır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenci olmak.

Bu şartı takiben aşağıdaki hususlar sağlanmalıdır.

  • Öğrencinin üniversite bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması
  • Birinci kademe (ön lisans, lisans) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.20/4 ya da 72/100 olması

Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus programından faydalanmasına mani değildir.

Bir öğrenci Erasmus öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans veya doktora) toplamda 12 aya kadar hibe alarak faydalanabilir. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçmemelidir. Önceki bir kademedeyken öğrenim hareketliliği hibesi alan bir öğrenci, sonraki bir kademede yine hibe alarak Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyeti gerçekleştirebilir. Staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik daha önce Erasmus faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir. Ayrıca, öğrenim hareketliliği faaliyeti için alınabilecek hibenin üst sınırı, varsa daha önceki staj hareketliliği süresini 12 aya tamamlayacak süredir. Aynı kademede toplam 12 ayı aşan faaliyet süresi için hibe ödenmez.

HİBELER:

Seçilen öğrenciler kabul aldıkları üniversitelere harç ödemekten muaftırlar. Ancak öğrencilerden katkı payı ödemekle yükümlü olanlar,  yurt dışında okudukları süre boyunca Üniversitemize harç ödemeye devam ederler.

Seçilecek öğrenciler, karşı kurumdan iletilecek davet mektubuna göre hesaplanacak toplam süreye oranla, aylık 700 Avro hibe desteği alacaklardır.

Gönderen Ülke        Kabul Eden Ülke        Aylık Hibe Miktarları           Seyahat Hibesi

Türkiye                       Arnavutluk                 700 Avro                                275 Avro

Türkiye                       Bosna Hersek             700 Avro                                275 Avro

Vize, kitap ve kırtasiye, yeme-içme, sağlık sigortası gibi kişisel masraflar için ayrıca ödeme yapılmayacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ VE YÖNTEMİ

11/12/2023: Erasmus Öğrenim Hareketliliği İlanı İnternet üzerinden başvuru için başlangıç tarihi

25/12/2023: İnternet üzerinden başvuru için son tarih

27.12.2023 (11.00 Yazılı Sınav) / (14:00 Sözlü Sınav)

29/12/2023: Sonuçların İlanı (AİCÜ Dış İlişkiler Birimi Sayfası: https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?bid=680&tid=15 adresinden duyurulacaktır.)

 

Sınav İtiraz süreci: Sınav sonuçların ilanını takiben 2 iş günü (içerisinde dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu müdürlüğüne yapılır). Diğer konularda itiraz ve öneriler için, Dış İlişkiler Birimine dilekçe ile başvuru yapılmalıdır.