0472 215 20 38 Fax: 0472 216 20 36 egitimdekanlik@agri.edu.tr

Eğitim Fakültesi

Üniversitemizde, Ortaokullar Arası Matematik Bilgi Yarışması Finali Düzenlendi

Üniversitemizde, Matematik Haftası etkinlikleri kapsamında Matematik Kulübü tarafından gerçekleştirilen Ortaokullar Arası Matematik Bilgi Yarışması’nda 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri birinci oldu.

Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda Üniversite, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve IC Vakfı iş birliğiyle yapılan “Matematik Haftası Bilgi Yarışması”na akademisyen, öğretmenler, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı yarışmaların finalinde 75. Yıl Ortaokulu, Şehit Er Vefa Çelik Ortaokulu ve Cemil Meriç Ortaokulu öğrencileri dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilere, IC Vakfı'nın desteğiyle tabletler, akıllı saatler ve bluetooth kulaklıklar hediye edildi. Bilgi yarışmanın yanı sıra Origami Atölyesi, Matematiksel Bijuteri Atölyesi, Zekâ Oyunları, Platonik Cisimler, Matematik Resfebesi, Challange Meydanı, 4 Renk Problemi, Bilgi Yolu ve Materyal Sergisi, her yaştan katılımcı tarafından büyük ilgi gördü.

Yarışma, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve IC Vakfı Müdürü Meral DİNÇER’e katkılarından ötürü plaket takdimi ve başarılı öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları